Zonnepanelen laten financieren: Hoe werkt dat?

Inhoudsopgave

Zonnepanelen, je kan het een ware hype noemen maar het wordt maar populairder. Naast dat je heel verantwoord bezig bent, is het ook nog een heel goed voor je portemonnee. Na een aantal jaren heb je al snel deze investering eruit. De kosten van je energierekening kunnen namelijk zelfs op nul uitkomen. En je kunt zonnepanelen tegenwoordig makkelijk laten financieren.

Maar voor het zover is, zul je eerst wel moeten investeren. En deze kosten kunnen vrij hoog oplopen. Soms is wachten tot je het geld bij elkaar hebt gesprokkeld minder voordelig dan alvast zonnepanelen aanschaffen en deze extern te laten financieren. Wij leggen je de mogelijkheden uit! 

Ga naar de gemeente en informeer naar subsidie

Zoals we al zeiden, met zonnepanelen ga je groen doen. Dit wordt door de overheid ook nog eens zeer enthousiast toegejuicht. Zó enthousiast dat ze soms zelfs bereid zijn om een extraatje hieraan bij te dragen in de vorm van subsidie. Een tip hiervoor is het gebruiken van de energiesubsidiewijzer. Deze toont per gemeente alle regelingen die er voor energiebesparende maatregelen zijn. Zonnepanelen zouden hier zomaar eens tussen kunnen staan

Gemeentehuis Den Haag

Kan je zonnepanelen financieren uit je hypotheek?

Zonnepanelen financieren is ook mogelijk via de hypotheek, mits er overwaarde op je pand zit. Zelfs wanneer dit niet helemaal het geval is, kan je toch naar de bank gaan voor een gesprek. Wanneer het om zonnepanelen gaat, is de bank soms wel bereid om tot 106 % van de woningwaarde te financieren. 

Bespreek met een ervaren hypotheekadviseur wat de mogelijkheden zijn, want niet alle geldverstrekkers bieden namelijk deze mogelijkheid. Onthoud ook dat het aangaan van een nieuwe of tweede hypotheek, naast een verhoging van de maandlasten, ook kosten op zichzelf met zich meebrengt. Voordeel is dan weer; De rente is momenteel laag, dit maakt investeren hierin aantrekkelijk.

Met de energiebespaarlening zonnepanelen financieren

De landelijke energiebespaarlening is ook weer een maatregel in het kader van groen doen en de stimulans hiervan door de overheid. Deze is bedoeld voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen, zoals zonnepanelen. 

Je krijgt een totaalbedrag en kunt maximaal 75% van het bedrag besteden aan zonnepalen, de andere 25% moet je investeren in andere energiebesparende maatregelen. Maar ook deze gaan je op termijn geld opleveren, denk bijvoorbeeld aan het extra investeren in isolatie.

Wil je zien waar je zonnepanelen kunt bestellen met behulp van de energiebespraarlening? Klik dan hieronder:

Zonnepanelen financieren met de duurzaamheidslening, hoe werkt dat?

Voor deze lening moet je weer naar de gemeente, want sommige gemeenten hebben een duurzaamheidslening. Om erachter te komen of dit in jouw geval zo is, bekijk je de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Al hebben veel gemeenten die hieraan meewerken ook zelf dit wel vermeld staan op hun website. Het kan wel per gemeente verschillen wat de voorwaarden zijn. Feit is wel dat de rente van deze lening super laag is.

Gemeenten verschaffen deze lening zodat de woningen duurzamer worden. Door je woning energiezuiniger te maken, bespaart je energie. Dat is goed voor de portemonnee en ook voor het milieu. Twee vliegen in een klap!

 

Zonnepanelen financieren met een lening

Vergeet de bon niet, je kunt de btw op zonnepanelen terugvragen

Mocht je eenmaal de financiering rond hebben, dan hebben we nog een tip. Het besparen is dan namelijk nog niet klaar. Over de aanschaf én installatieprijs kun je de belasting terugvragen bij de belastingdienst.

Om dit te doen doorloop je drie eenvoudige stappen:

 1. Je vult het formulier “Opgaaf zonnepaneelhouders” in op de site van de Belastingdienst;
 2. Geef je rekeningnummer door aan de Belastingdienst;
 3. Vul je btw-aangifte in, in april. 

Hoe dit precies werkt? Daarvoor moet je bij de Belastingdienst zijn, leuker kunnen we het niet maken.

Nog niet alles kunnen betalen? Geen probleem

Ook wanneer bovenstaande opties in jouw geval geen uitkomst bieden, dan kun je nog kiezen voor een andere manier van betalen namelijk het kopen van zonnepanelen op afbetaling. Dankzij hun levensduur zijn zonnepanelen zeer geschikt om in termijnen te betalen. 

Wanneer je voor goede kwaliteit gaat, gaan ze jaren mee. Per installateur verschillen de betalingsmogelijkheden, vraag hier op voorhand naar. Vaak is er voor het betalen in termijnen achteraf een samenwerking met een bekende kredietverstrekker, deze kan jou alles uitleggen over de gang van zaken. 

Betalen in termijnen van zonnepanelen komt er in grote lijnen op neer dat je ze aanschaf en achteraf in verschillende deeltjes terugbetaalt. Omdat het om zonnepanelen gaat, zijn de rentepercentages vaak niet zo hoog. Maar vergeet niet, je betaalt wel altijd rente. In één keer aftikken blijft het goedkoopst, maar mocht je het geld niet hebben dan kan de betaalde rente wel weer opwegen tegen de kosten aan energie die je bespaard. You win some, you loose some!

Deel deze pagina!

Comments

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment

  mahjong ways 2

  agen judi daftar link slot thailand super gacor paling gampang menang

  link daftar situs akun pro kamboja paling gacor gampang menang

  Wekelijks unieke aanbiedingen ontvangen met minimaal 30% korting die je gespreid kunt betalen?​

  20.000 + leden van onze nieuwsbrief maakten
  dit jaar al gebruik van onze aanbiedingen

  Wekelijks unieke aanbiedingen ontvangen met minimaal 30% korting die je gespreid kunt betalen?

  20.000 + leden van onze nieuwsbrief maakten
  dit jaar al gebruik van onze aanbiedingen

  Chat openen
  Hi, heb je vragen? Wij helpen jou graag via Whatsapp, wel zo makkelijk!