Waarom kan ik niet gespreid betalen?

Echt toe aan een nieuwe eettafel maar is je banksaldo daar iets minder voor te porren? Dan is de rekening betalen in termijnen wellicht de oplossing. Je hebt de perfecte tafel al uitgezocht, komt aan bij het afrekenen en klikt op de optie om gespreid te betalen. Gaat het daar fout en krijg je een error? Dit kan aan je pc of internetverbinding liggen maar wellicht is er een andere oorzaak. De vraag is dan: waarom kan ik niet gespreid betalen? Wij leggen uit!  

De mooiste spullen, eenvoudig betalen in termijnen

Of het nu om tuinmeubelen of ondergoed gaat. Bijna alles kun je tegenwoordig eenvoudig betalen in termijnen. Je moet echter vooraf wel weten welke systemen daarvoor geschikt zijn én of jouw situatie zich daarvoor leent. Wanneer je gewoon via IDeal of Klarna afrekent, word je geacht het bedrag in één keer af te tikken. Let er dus goed op of de betaalmethode betalen in termijnen toestaat. Daarnaast bieden erkende webshops de service van betalen in termijnen soms zelf aan, deze zijn minder bekend maar vaak wel goed. Let wel op de kleine lettertjes, deze kunnen per soort erg verschillen. Zoals het rentepercentage. 

Bij deze winkels kun je gespreid betalen!

Nieuwe spullen kopen op afbetaling zonder BKR, kan dat?

Weet je van jezelf dat je die BKR-check niet gaat halen óf wil je echt niet geregistreerd staan? Dan zijn er betaalmethodes die hiervoor een oplossing bieden. Spraypay checkt het wél maar registreert je vervolgens niet. IN3 checkt het zelfs niet eens, deze gaat ervanuit dat het wel goed komt. Je moet bij deze methode dan ook in drie termijnen betalen en daarna ben je schulden vrij. Maar heb je het geprobeerd en kom je er niet door? Dan is er misschien een andere oorzaak.

De mooiste TV's die je gespreid kunt betalen

Previous
Next

Betalen in termijnen, check je inkomen en het bedrag

Wellicht leef je zuinig en kun je het bedrag prima afbetalen maar is de geldverstrekker helaas anders van mening. Dit kan ervoor zorgen dat je niet kunt betalen in termijnen. Ze vragen namelijk vaak voor de zekerheid nog wel naar deze gegevens voordat ze akkoord gaan. Hoe diep deze check gaat, hangt af van de gekozen methode. Verdiep je hier dus in. Zaken als de hoogte van je huur en het bedrag wegen allemaal mee!

Geen BKR-registratie, geen check en toch iets kopen?

Lukt het in andere webshops niet, dan vinden wij de eenvoudigste wijze van betalen IN3. Je betaalt het totaalbedrag eenvoudig in drie gelijke termijnen terug, zonder gedoe bij het BKR en zonder check. En rente? Ook die rekenen ze niet. Want dat is natuurlijk wel iets waar je zelf ook goed rekening mee moet houden, voor niks gaat de zon op. Er zal dus altijd rente bij de termijnen opgeteld worden, tenzij je dus kiest voor een manier van betalen waar dit niet voor geldt. 

Andere mogelijkheden om gespreid te betalen zijn er ook

Naast de besproken opties zijn er nog veel meer mogelijkheden en systemen. En zoals we al zeiden, iedereen stelt daarbij zijn eigen voorwaarden op. Daarnaast hebben sommige webshops eigen manieren van gespreid betalen ontwikkeld. Vaak is dit wel met een BKR-check, de nodige rente en bijbehorende registratie bij het BKR. Alleen met BKR ben je er dus nog niet altijd, ze kunnen als geldverstrekker meer info checken. Wees daarop voorbereid en creëer een plan B!

Bekijk je mogelijkheden in onze zoekmachine

Deel deze pagina!

Comments

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment

  Wekelijks unieke aanbiedingen ontvangen met minimaal 30% korting die je gespreid kunt betalen?​

  20.000 + leden van onze nieuwsbrief maakten
  dit jaar al gebruik van onze aanbiedingen

  Wekelijks unieke aanbiedingen ontvangen met minimaal 30% korting die je gespreid kunt betalen?

  20.000 + leden van onze nieuwsbrief maakten
  dit jaar al gebruik van onze aanbiedingen

  Chat openen
  Hi, heb je vragen? Wij helpen jou graag via Whatsapp, wel zo makkelijk!