Een fiets kopen op afbetaling hoe werkt dat?

Fietsen, je ziet ze in alle soorten en maten. En laten we eerlijk zijn, in Nederland kunnen we eigenlijk ook niet zonder. Maar helaas, niet alleen auto’s worden soms total loss verklaard. Dit gebeurt ook bij fietsen. Je kan dan voor een tweedehands optie gaan, maar wij raden aan; Investeer écht in je nieuwe stalen ros. En het fijne is, net als auto’s kun je een fiets tegenwoordig ook op afbetaling kopen.

Fiets op afbetaling kopen, regel het online

Heb je hem gevonden? De perfecte fiets. Of het nu een stadsfiets, bakfiets of elektrische fiets is. Tegenwoordig kun je ze allemaal online eenvoudig betalen en regelen dat je hem gespreid betaalt. Let wel op, voor niks gaat de zon op. Dit kost wel extra en je krijgt er een BKR-registratie door.
Maar wanneer je gewoon keurig de afspraken nakomt die je gemaakt hebt om de fiets af te betalen, dan is er niks aan de hand. Daarnaast is er nog een oplossing, om te voorkomen dat je überhaupt een registratie krijgt. Wij leggen het voor je uit.

Fiets op afbetaling kopen zonder BKR

Een fiets betalen in termijnen zonder BKR, dat is toch wél mogelijk. Klinkt dit bijna als te mooi om waar te zijn? Dat begrijpen wij! Maar toch is het zo. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende betaalmethoden die niet met een registratie werken. Er is zelfs een betaalmethode die niet eens checkt of je zelf BKR geregistreerd staat. Dat is de betaalmethode Spraypay.

Hoe werkt betaalmethode Spraypay?

Spraypay biedt betalen in termijnen aan van veel producten dus ook van fietsen zonder BKR-registratie. Zij doen nog wel even een check, zorg er dus voor dat je goed in de boeken staat want dan is dit geen belemmering. Je kunt bij verschillende webshops kiezen om gespreid te betalen met Spraypay. Daarnaast is er ook nog de keuze uit diverse termijnen, variërend tussen de drie en 24 maanden. Rente? Die betaal je dan weer wel. 

 

Benieuwd hoe het precies werkt, betalen in termijnen? Dan volgt hier even een snelle rekensom. Stel je koopt een fiets van 1000 euro en je wilt hem in 10 maanden terugbetalen. Dan betaal je per maand 100 euro en ben je na 10 maanden schulden vrij, daar komt dus nog wel wat rente bij. Je kunt voor deze betaalmethode bijvoorbeeld terecht bij Superfietsen.nl.

Geen BKR check: Betaalmethode In3

Droomfiets gespot maar gooit die BKR-registratie roet in het eten? Of gewoon geen zin in dat gedonder? Dat begrijpen we. Ook door is een oplossing voor. Hier kun je een fiets kopen én betalen in drie termijnen zonder rente. Je wordt niet BKR-geregistreerd of BKR-gecheckt. 

Het enige nadeel van deze methode is wel dat je de aanschaf van de fiets maximaal over drie termijnen mag verspreiden. De eerste betaling vindt gelijk plaats en de andere termijnen volgen in de twee maanden daarna. Het ligt dus een beetje aan het totaalbedrag of je dit aankunt. 

De rekensom is eenvoudig te maken, namelijk het totaalbedrag delen door drie. Dat is het. Geen rente en geen gedoe. 

Andere mogelijkheden om gespreid te betalen

Naast Spraypay of IN3 zijn er nog veel meer mogelijkheden. Sommige winkels hebben hun eigen manier van gespreid betalen voor een fiets ontwikkeld. Vaak is dit wel met een BKR check en bijbehorende registratie. Daarnaast kun je vaak de termijnen kiezen. De grote webshops bieden dit actief aan, dus let hier op wanneer jij een mooie Gazelle of Batavus aanschaft. Dus nieuwe fiets nodig? Trap dan meteen lekker door!

Deel deze pagina!

Comments

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment

  Wekelijks unieke aanbiedingen ontvangen met minimaal 30% korting die je gespreid kunt betalen?​

  20.000 + leden van onze nieuwsbrief maakten
  dit jaar al gebruik van onze aanbiedingen

  Wekelijks unieke aanbiedingen ontvangen met minimaal 30% korting die je gespreid kunt betalen?

  20.000 + leden van onze nieuwsbrief maakten
  dit jaar al gebruik van onze aanbiedingen

  Chat openen
  Hi, heb je vragen? Wij helpen jou graag via Whatsapp, wel zo makkelijk!