Badkamer meefinancieren van het bouwdepot uit je hypotheek?

Bij het kopen van een woning sluit je meestal een hypotheek af, waarbij je ook een bouwdepot kunt krijgen. Hiermee kun je dingen (deels) financieren die aan je huis vast zitten zoals bijvoorbeeld een badkamer of een uitbouw. Het geldt overigens ook gewoon voor verbouwingen of bij nieuwbouw. Wij leggen hier uit hoe een bouwdepot werkt.

Wat is een bouwdepot?

Een bouwdepot is een aparte rekening die je kunt aanvragen bij je bank die jou een hypotheek heeft verstrekt. Bijvoorbeeld ING of Rabobank. Van het geld dat op deze rekening staat kun je dingen aan je huis laten verbouwen, zolang ze maar aan het huis vastzitten. Het zijn dus eigenlijk onderdelen van je huis die de waarde van het huis laten stijgen. Denk aan een badkamer, keuken of zonnepanelen. 

 

De voordelen van zo’n bouwdepot is dat je 2 jaar de tijd krijgt om te bedenken wat je ermee wilt doen en je pas rente gaat betalen over deze lening als je het geld echt gebruikt.

Waarom wil je een bouwdepot voor je nieuwe badkamer?

Bij de aanschaf van een huis zijn er vaak dingen die niet helemaal naar jouw smaak ingericht of gewoon oud. Bij nieuwbouw is een huis vaak nog helemaal niet ingericht. Als dit zo is dan wil je waarschijnlijk graag een nieuwe badkamer, keuken, tuin of vloer naar jouw eigen smaak. Je hypothecaire lening is hier niet voor en je wil het niet allemaal uit spaargeld gaan betalen. Dan zorg je ervoor dat je een bouwdepot krijgt. 

 

Hiermee kan je dus wel een badkamer naar jouw smaak laten inrichten zonder dat al je spaargeld verloren gaat.

Let op als je een badkamer wilt financieren uit je bouwdepot!

Een aantal dingen zijn wel belangrijk als het gaat om de financiering van je nieuwe badkamer. Voordat je de duurste regendouche, een losstaand bad en spiegels gaat aanvinken moet je weten dat je niet alles gefinancierd krijgt. 

 

Zoals eerder gezegd: een badkamer zorgt voor waardevermeerdering van je huis, maar een badkamer is wel erg smaakgevoelig. De een wilt een hele moderne zwart met witte design badkamer en de ander een klassieke badkamer met groene en gele tegeltjes. Dit zorgt ervoor dat jouw nieuwe badkamer niet voor iedereen een meerwaarde geeft aan je nieuwe huis.

 

De bank weet dit maar al te goed en geven je daarom maar een deel van de financiering voor een badkamer. Vaak wil de bank slechts 70% of minder meefinancieren aan je nieuwe badkamer. Hierdoor zul je toch echt nog zelf geld moeten meebetalen. Ook moet je niet vergeten dat je toch echt rente moet betalen over je financiering.

Berekening badkamer

De bank ziet het zo:

 

Badkamer prijs €10.000  Waardestijging: €7.000 

 

(7.000/10.000)*100% = 70%

 

Niet leuk maar wel hoe het is.

Er is wel een manier om meer dan 70% te laten financieren

 

Die 70% van je badkamer uit je hypotheek financieren kan, maar hoe kom je aan die laatste 30%. Je kunt het betalen van je spaargeld, maar dan moet je dus wel in één keer meer dan €3.000 euro meefinancieren aan een badkamer van €10.000. Best veel vind je niet? 

Badkamer op afbetaling

Er is een oplossing. Tegenwoordig zijn er veel winkels die je de optie geven om gespreid te betalen voor een badkamer. Op deze manier kun je in termijnen je badkamer afbetalen. Misschien is het een optie om de laatste 30% van je badkamer op deze manier te betalen, of misschien kun je dat hele bouwdepot wel schrappen.

 

Er zijn verschillende winkels die gespreid betalen aanbieden voor een badkamer. Wij hebben een lijst voor jou ter beschikking gesteld van deze webshops.

Betaalmethoden

Er zijn bij deze winkels vaak weer verschillende betaalmethoden om een badkamer te kopen op afbetaling. IN3 is een van de bekende manieren waarmee dit kan. Met deze methode betaal je de badkamer in 3 gelijke termijnen af zonder rente. 

 

Een andere manier is Spraypay. Veel webwinkels bieden deze manier aan voor badkamers, omdat je de afbetaling kunt verspreiden over 24 maanden. 

Veel winkels hebben ook een eigen manier van financiering op maat. Kijk bij ons naar de webshops waar je terecht kunt voor betalen in termijnen van je badkamer.

Deel deze pagina!

Comments

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment

  Wekelijks unieke aanbiedingen ontvangen met minimaal 30% korting die je gespreid kunt betalen?​

  20.000 + leden van onze nieuwsbrief maakten
  dit jaar al gebruik van onze aanbiedingen

  Wekelijks unieke aanbiedingen ontvangen met minimaal 30% korting die je gespreid kunt betalen?

  20.000 + leden van onze nieuwsbrief maakten
  dit jaar al gebruik van onze aanbiedingen

  Chat openen
  Hi, heb je vragen? Wij helpen jou graag via Whatsapp, wel zo makkelijk!